Google Drive ofera acum si servicii de file hosting

Google extinde functiile serviciului sau de cloud storage, Google Drive, imbunatatind integrarea aplicatiilor third-party si permitand dezvoltatorilor sa gazduiasca fisiere HTML, Javascript si CSS.

Chiar daca Google Drive are deja aproximativ o suta de aplicatii web care folosesc Drive SDK, noutatea o constituie capacitatea de a deschide fisiere in aplicatii third-party direct din interfata Google Drive, ceea ce va creste rata adoptarii si dezvoltarii de aplicatii conectate la Drive.

De asemenea, lui Google Drive i-a fost adaugata si capacitatea de a gazdui si partaja fisiere HTML, JavaScript si CSS, astfel incat dezvoltatorii sa-si poata stoca fisierele, astfel incat acestea sa fie in siguranta si sa poata fi accesate de oriunde. Aceasta caracteristica permite utilizatorilor sa previzualizeze un fisier HTML stocat pe Google Drive, si creaza un URL care poate fi folosit de oricine pentru a accesa pagina.

Caracteristica de hosting este foarte “basic” si nu poate inlocui un furnizor de web hosting. Aceasta seamana mai degraba cu alte servicii third-party, cum ar fi Pancake.io sau DropPages, care permit gazduirea de fisiere HTML in conturi Dropbox.

Exista cateva servicii gratuite ce va pot ajuta sa aduceti online pagini web, intr-un mod rapid, usor si gratuit. Chiar daca acestea nu ofera caracteristicile oferite chiar si de cel mai basic cont de web hosting, reprezinta o alternativa destul de viabila pentru dezvoltatori.