Trucuri pentru optimizarea bazei de date WordPress

WordPress este o platforma de blog hosting dinamica si un sistem de management de continut, care se bazeaza pe o baza de date pentru a putea functiona. Intregul continut, atat cel de pe site, cat si de la utilizatorii sai, este stocat intr-o baza de date. Cu timpul, acea baza de date poate deveni aglomerata si chiar lenta, afectand in cele din urma perfomantele blogului dvs. Va oferim cateva trucuri de optimizare cu care puteti “curata” o baza de date WordPress, pentru a beneficia de performante maxime.

Nota: Inainte de a incepe sa faceti orice modificare la o baza de date WordPress, este foarte important sa faceti backup! Nu conteaza cat de mica considerati ca este schimbarea pe care urmeaza sa o faceti; s-a intamplat adesea ca o multime de utilizatori experimentati sa piarda date doar pentru ca nu au facut un backup dinainte.

Revizuiri/post

Daca administrati de ceva timp un blog WordPress, veti acumula un numar alarmant de revizuiri/post. Acestea, impreuna cu datele lor de meta pot ocupa o buna parte din spatiul alocat blogului dvs. Aceasta interogare SQL simpla le poate elimina:

DELETE a,b,c FROM wp_posts a WHERE a.post_type = ‘revision’ LEFT JOIN wp_term_relationships b ON (a.ID = b.object_id) LEFT JOIN wp_postmeta c ON (a.ID = c.post_id);

Pingback-uri

Chiar daca pingback-urile (pingback= o metoda de realizare de legaturi web, prin care autorii unor articole sunt informati daca cineva a realizat o legatura catre unul din articolele proprii) va pot da o satisfactie aparte, acestea pot ocupa de asemenea o multime de spatiu. Daca doriti sa le eliminati, executati aceasta interogare:

DELETE FROM wp_comments WHERE comment_type = ‘pingback’;

Utilizati plugin-ul WP-Optimize

Alternativ, daca nu doriti sa executati manual interogari SQL, puteti utiliza un plugin de optimizare, cum ar fi WP-Optimize. Acest instrument va va ajuta sa optimizati baza de date WordPress si sa eliminati orice revizuiri sau comentarii inutile sau nedorite, spam, etc. Cu toate acestea, retineti ca este in continuare recomandat si important sa faceti un backup inainte de a folosi acest plugin.

1 Comment Trucuri pentru optimizarea bazei de date WordPress

  1. Dan

    Bun articol treaba este ca sunt multe pluginuri de wp, dar care sunt free au ascunse in ele diferite smecherii cum ar fi popup etc.pentru cunoscatori se poate optimiza baza de date si manual

Comments are closed.