Inundatiile din Thailanda afecteaza productia de HDD-uri

Conform unui studiu recent realizat de firma de cercetare iSuppli IHS, in urma inundatiilor devastatoare din Thailanda, productia de hard disk-uri va scadea cu aproximativ 28% in ultimul trimestru al acestui an, fapt ce-ar putea afecta si productia de notebook-uri la inceputul anului 2012.

Western Digital, ar putea pierde, pozitia sa actuala de lider (cel mai mare expeditor de hard disk-uri la nivel mondial, in momentul actual).

Companiile Toshiba si Western Digital au anuntat inchiderea temporara a anumitor fabrici, in timp ce, Seagate Technology a declarat ca furnizarea de hard disk-uri pentru fabricile sale din Thailanda a fost perturbata datorita inundatiilor.

Conform oficialilor Toshiba, una dintre fabricile Toshiba, cea de la Navanakorn Industrial Estate Zone, Pathumtani a fost deteriorata, apa masurand 2 metri la suprafata si aproximativ un metru in subsolulurile fabricii. Momentan, Toshiba a inceput productia alternativa la alte fabrici.

Livrarile de hard disk-uri vor scadea la aproximativ 125 de milioane de unitati in acest final de an, adica cu 27% mai putin decat in al treilea trimestru al acestui an. Conform furnizorului de hard disk-uri iSuppli, preturile ar putea creste cu aproximativ 10%.

Thailanda este cel de-al doilea mare producator de hard disk-uri dupa China si este un important furnizor de piese pentru hard disk-uri. Tot in Thailanda se afla furnizori esentiali cum ar fi NIDEC, care conform iSuppli, asigura peste 70% din piesele pentru hard disk-uri, la nivel mondial si furnizeaza piese si componente catre producatori renumiti ca Seagate, Western Digital, Hitachi, Toshiba si Samsung.

Conform NIDEC, momentan operatiunile din marea majoritatea a fabricilor NIDEC au fost suspendate temporar datorita inundatiilor.

Western Digital a suspendat temporar productia de hard disk-uri la cele doua fabrici ale sale din Thailanda, care au fost inundate, pentru a proteja angajatii, echipamentele si instalatiile din fabrici.

Western Digital este lider mondial in livrarea de hard disk-uri, compania livrand in al treilea trimestru al acestui an aproximativ 54 de milioane de hard disk-uri provenite din fabricile sale din Thailanda si Malaezia.

Inundatiile au afectat de asemenea si operatiunile companiilor Sony, Nikon si Canon care furnizeaza camere foto si video, fiind anticipata o scadere semnificativa la finalul acestui an in ceea ce priveste livrarea de astfel de echipamente. Tot ca efect al inundatiilor, Sony a anuntat luna trecuta ca a fost fortata sa amane lansarea noului sau “NEX-7”, o camera digital portabila high-end, fabricile Sony din Thailanda fiind de asemenea serios afectate de inundatii.

Sa vedem daca aceste calamitati vor afecta si seviciile de web hosting sau cele de furnizare de servere dedicate pentru ca si aici este nevoie de hard diskuri.