Site-ul The Pirate Bay a fost inchis din nou

EZTV-Torrent-Website-Back-Online-After-Police-Raid-The-Pirate-Bay-Still-Down-467184-2Un tribunal din Suedia a confiscat marti mai multe domenii web cheie ale site-ului The Pirate Bay, printre care si celebrul sau domeniu, ThePirateBay.se.

Curtea judecatoreasca din Stockholm a dispus ca doua dintre domenii sa fie confiscate de catre statul suedez, iar in prezent site-ul este inchis pe termen nelimitat. Totusi, The Pirate Bay nu va disparea definitiv. O sursa a declarat pe site-ul TorrentFreak ca The Pirate Bay are domenii web alternative pe care le-ar putea folosi pentru a mentine serviciul pe linia de plutire.

Procurorii care s-au ocupat de cazul Pirate Bay timp de doi ani sustin ca, deoarece activitătile sale erau ilegale si a incalcat drepturile de autor, fondatorul site-ului, Fredrik Neij ar trebui sa fie tras la raspundere. Intre timp, site-ul Pirate Bay este considerat un instrument folosit pentru a comite infractiuni, si prin urmare a fost inchis.

Ultimii ani au fost tumultosi pentru The Pirate Bay. Site-ul in sine a sarit de la un domeniu la altul, avand sediul in locatii diferite, cum ar fi Islanda sau Caraibe. De asemenea, a fost inchis timp de aproape doua luni dupa ce in urma unui raid al politiei au fost confiscate serverele site-ului din Suedia. Intre timp, cei patru fondatori ai site-ului au fost acuzati de incalcarea drepturilor de autor si condamnati la un an de inchisoare, in 2009.

Sursa

Sursa foto