Daca sondati piata in cautarea unui pachet de hosting care sa fie convenabil din punct de vedere financiar si ofere si stabilitate, atunci este bine sa apelati direct la sursa, fara intermediari. De aceea este bine sa puteti face diferenta intre un provider de hosting pe serverele proprii si un reseller.
Foarte multe firme sau indivizi isi incearca norocul in industria de hosting in ultimul timp, asa ca uneori piata poate fi saturata cu preturi derizorii care nu au o sustinere reala in spatele lor.
Firma de hosting are servere proprii?
Daca firma este un provider de hosting original atunci trebuie sa aiba propriile servere, verificati daca acest lucru este mentionat la ei pe site. Daca nu este mentionat intrebati firma daca este reseller sau nu.
Verificati pe google comentariile despre firma de hosting
O simpla cautare pe google poate sa dezvaluie foarte multe. Cautati review-uri despre firma de hosting cu care intentionati sa colaborati, vedeti daca exista comentarii negative la adresa lor. Exista numeroase forumuri de specialitate, atat in Romania cat si internationale, unele sunt chiar speciale pentru hosting sau reviewuri in hosting. Daca nu gasiti mai nimic despre acea firma, nici pozitiv si nici negativ atunci probabil ca nu sunt destul de vechi pe piata, nu au experienta in domeniu si sunt probabil reselleri.
Planurile de hosting sunt identice cu ale altei firme?
Daca ati gasit planuri de hosting absolut identice ca si configuratie la 2 firme diferite, atunci sunt sanse mari ca una din ele sa fie resellerul celeilalte. Puteti verifica foarte simplu vechimea domeniului folosit de firma respectiva, daca este mai vechi atunci este firma de hosting originala, daca este mai nou atunci este posibil sa fie resellerul. De exemplu numele de domeniu megahost.ro a fost inregistrat in 2005 iar acest lucru se poate verifica la un simpla cautare whois pe siteul www.rotld.ro.
Trebuie evitati resellerii de hosting?
Resellerii de hosting pot foarte bine sa ofere servicii de foarte buna calitate in general cand se multumesc cu profituri minuscule. De obicei nu se intampla asa. In realitate, cele mai bune servicii, preturi foarte bune si stabilitate mare gasiti la providerii originali de hosting. Un reseller de hosting nu va poate rezolva problemele ce apar de exemplu in server, daca Dvs ii sesizati o astfel de problema, el o sesizeaza la randul lui administratorului serverului, timpul de raspuns si solutionare creste astfel considerabil.
Mentionam ca megahost.ro a fost in 2005 si 2006 reseller de hosting insa in acest moment detine propriile servere care sunt colocate in DataCentere specializate.