cPanel & WHM 11.36 sunt acum versiune RELEASE

cPanel Inc. a anuntat ca suita de softuri pentru hosting, cPanel & WHM, a ajuns la versiunea RELEASE, fiindu-le aduse imbunatatiri suplimentare la sistemele de update, si a fost introdus un nou pas in procesul de instalare, care permite efectuarea unor verificari inainte de a face modificari, imbunatatind fiabilitatea upgrade-urilor.

Odata cu lansarea cPanel & WHM 11.36, functia de administrare a aplicatiilor dispune de nou sistem de distributie care se bazeaza pe pachete in format RPM, pentru a reduce timpul de instalare cu o medie de pana la 30%, simplificand astfel munca administratorilor de sisteme.

Perl 5.14 este de acum inclus in cPanel & WHM 11.36, punand capat versiunii 5.8.8 care era distribuita cu versiunile anterioare, si pregateste totodata terenul pentru Apache 2.4, care urmeaza sa apara odata cu lansarea EasyApache 3.18.

Alte caracteristici ale WHM 11.36 includ:

– Email Auto Discovery este acum mult mai compatibil cu setarile actuale.
– cPanel Stats Bar poate afisa numarul de fisiere folosite de un cont de hosting.
– Noi functii de interogare a serverelor web si adaugarea functionalitatii X-PHP-Script.
– Downgrade-ul la versiunile mai vechi nu mai este posibil daca s-a facut upgrade la noua versiune.

cPanel este una dintre cele mai cunoscute interfete din lume pentru administrarea website-urilor. Chiar si proprietarii de site-uri cu cunostinte tehnice minime pot administra cu usurinta servicii cum ar fi: conturi de e-mail, securitate, aplicatii, baze de date si FTP. Pe de alta parte, WHM ofera furnizorilor de hosting o interfata grafica pentru administrarea conturilor de web hosting de pe servere, oferind in acelasi timp optiuni pentru a configura servicii, aplicatii, DNS, FTP si securitate.