Serverele Go Daddy din Europa au fost vizate de atacuri DDoS

La inceputul acestei saptamani, clientii Go Daddy din Europa au avut parte de o surpriza neplacuta. Incepand cu luni dupa-amiaza, din cauza unui atac DDoS indreptat asupra serverelor de hosting ale companiei americane, serviciile au fost intrerupte timp de cateva ore, pana cand au fost instalate filtre de trafic pentru a atenua impactul atacului.

Potrivit unui raport, atacul DDoS a survenit luni, in jurul orei 15:35, facand ca unele site-uri ale clientilor Go Daddy sa fie indisponibile, inclusiv unele din SUA.

Cedar Coleman, senior director al operatiunilor de web hosting din cadrul companiei, a declarat: “Clientii nostri au fost pusi temporar in imposibilitatea de a-si accesa site-urile, din cauza unui atac amplu de tip distributed-denial-of-service (DDoS) indreptat asupra serverelor noastre de hosting din UE. Filtre au fost imediat aplicate pentru a atenua situatia, iar la ora 19:40, serviciile erau deja restaurate. Go Daddy continua sa monitorizeze situatia 24/7 si isi ofera intregul devotament pentru a face Internetul un loc mai sigur pentru clientii sai.”

In luna septembrie a anului trecut, si clientii Go Daddy din SUA s-au confruntat cu intreruperi intermitente ale serviciilor de hosting, timp de 6 ore, din cauza unor probleme interne de retea, desi multi au suspectat ca de fapt a fost vorba de un atac DDoS.