A fost lansat WHMCS 5.2

WHMCS a anuntat miercuri lansarea versiunii 5.2 a solutiei sale all-in-one de management clienti, facturare si suport pentru industria de hosting.

Cel mai recent update al WHMCS vine la cateva luni dupa ce compania s-a confruntat cu cateva probleme de retea ce i-au afectat site-ul si sistemul de tichete. Pentru a remedia aceasta problema, WHMCS 5.2 contine importante update-uri de securitate, impreuna cu mai multe caracteristici si îmbunatatiri.

Potrivit unui comunicat de presa, unul dintre cele mai importante aspecte ale acestei versiuni este introducerea sistemului de autentificare in 2 pasi, atat pentru personalul companiilor de hosting, cat si pentru clientii acestora, adaugand astfel un strat suplimentar de securitate la procesul de logare.

Un raport recent al Fortinet releva faptul ca in 2013 mai multe business-uri vor adopta sistemul de autentificare in 2 pasi, atat pentru angajatii, cat si pentru clientii lor. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca in prezent a devenit mult prea usor de spart o parola formata din 4 sau 5 caractere, folosind doar instrumente speciale de spart parole.

Autentificarea in 2 pasi cuprinde o autentificare web-based cu user si parola, dar si o parola secundara trimisa pe dispozitivul mobil al unui utilizator sau generata de un token aflat in posesia acestuia.

O lista detaliata a schimbarilor din versiunea 5.2 poate fi vizualizata aici, iar instructiunile despre cum sa faceti upgrade pot fi descarcate de aici.