Siteul Kaspersky spart de hackeri

kapersky logoJenant? Da! Penibil? Bineinteles!

Se pare ca o echipa de criminali cibernetici au reusit sa compromita websiteul companiei Kaspersky, binecunoscuta pentru producerea de solutii de securitate online, in special Kaspersky Antivirus si Kaspersky internet Security.

Afectat a fost serverul de pe care se descarcau aplicatiile Kaspersky astfel incat utilizatorii care downloadau programele antivirus erau redirectati catre alte adrese malitioase si pacaliti sa descarce alte produse antivirus false. Aceste produse false, odata instalate, afisau foarte multe ferestre pop-up referitoare la probleme de securitate majore ale sistemului respectiv de operare, inchipuite desigur. Scopul final era ademenirea utilizatorilor sa cumpere solutii pentru rezolvarea acestor probleme false.

Kaspersky a reusit sa remedieze pana la urma problema, redirectarea pusa de hackeri a fost insa online circa 3 ore si jumatate. Cauza a fost pusa pe seama unei aplicatii de la un tert dezvoltator (third party developer), aplicatie folosita la administrarea websiteului companiei.

Sursa: spamfighter.com