3 aspecte critice la alegerea unui pachet de hosting

In contextul de piata actual prezenta web a ajuns sa fie aproape obligatorie pentru companiile mici si mijlocii. Cautarea unui plan de hosting care sa gazduiasca siteul firmei poate fi dificila uneori deoarece exista o multime de firme de hosting. Exista insa anumite aspecte pe care trebuie sa le luati in seama atunci cand cautati un pachet de hosting. In acest articol vom prezenta 3 astfel de aspecte care va pot usura munca de cautare a unui plan de hosting.

1. Asistenta tehnica eficienta si rapida

Inainte de a comanda incercati sa contactati firma de hosting telefonic sau prin mail si vedeti cat de prompti sunt la raspuns. O firma de hosting care se respecta va va raspunde intr-un timp foarte scurt la orice solicitare. Daca nu vi se raspunde rapid atunci e timpul sa cautati in alta parte.

2. Preturi accesibile

Pretul este un aspect semnificativ atunci cand cautati un pachet de hosting insa sfatul nostru este sa stati departe de hostingul gratuit. De asemenea, foarte multe firme de hosting au probleme financiare atunci cand preturile pe care le practica sunt prea mici. Trebuie sa gasiti echilibrul intre pret si calitate, un serviciu de calitate nu trebuie sa fie extrem de scump insa nici foarte ieftin.

3. Optiuni de upgrade

Daca este primul dvs website atunci probabil ca o sa va fie greu sa estimati cati vizitatori veti avea si ce trafic sau spatiu va consuma contul dvs de hosting. De aceea ideal este sa incepeti cu un pachet de hosting minimal insa daca dupa o perioada resursele acestuia nu va mai sunt de ajuns sa puteti face upgrade la un pachet de hosting mai mare sau sa va schimbati tipul de hosting, adica sa treceti la VPS hosting sau chiar pe un server dedicat. Intrebati la firma respectiva de hosting daca se poate face un upgrade in cazul in care va depasiti resursele alocate si ce costuri presupune acest lucru. Unele firme de hosting ofera chiar optiuni doar pentru resursele depasite, de exemplu puteti cumpara doar trafic aditional.

Bonus: Ofertele speciale

Verificati daca firma de hosting la care apelati are vreo oferta valabila in momentul in care faceti comanda, unele firme de hosting ofera reduceri substantiale cu anumite ocazii. De exemplu la Megahost pentru fiecare pachet de hosting shared comandat se ofera gratuit inregistrarea unui domeniu .com, .net sau .info.