4 metode de combatere a spamului

In zilele noastre, spamul a ajuns sa fie o adevarata pacoste pentru multi dintre noi. In unele cazuri poate fi chiar mai periculos decat virusii sau bresele de securitate. Spamul este trimis in mod deliberat si calculat. Spammerul vrea sa puna bete in roate afacerii dvs., dar nu are demnitatea de a va aborda prin mijloace conventionale. Mai mult decat atat, ca administrator web, spamul poate afecta intr-un mod negativ performanta unui site sau a unui server dedicat.

Mai pe scurt, spamul este forma suprema de junk mail. Un spammer nu trebuie sa plateasca pentru hartie, servicii postale sau poate nici macar pentru un cont de hosting. Din fericire, exista unele metode destul de eficiente si de simple cu care puteti lupta impotriva spamului. Iata cateva dintre ele:

1) Filtre de spam – Acestea variaza de la filtre simple pana la extrem de complexe. Pe un cont de shared hosting, funizorul dvs. de web hosting poate avea deja un sistem anti-spam pus la punct, cum ar fi Spam Assassin, de exemplu. Daca detineti propriul server dedicat pe care il administrati singur, cu siguranta ar trebui sa luati in considerare instalarea unui astfel de software.

2) Securitate prin obscuritate – Aceasta metoda nu este 100% eficienta in combaterea spamului, dar poate reduce semnificativ probabilitatea ca spammerii sa va gaseasca in primul rand. Nu va postati adrese de e-mail pe site-ul dvs. si astfel ramaneti ferit de ochii spammerilor. Daca aveti nevoie ca utilizatorii sa va poata contacta, mai bine utilizati un formular de contact.

3) DNSBL – Sau Domain Name Server Blacklists sunt baze de date active intretinute de catre diverse organizatii si concepute pentru a identifica orice servere cunoscute pentru trimiterea de spam. Acest lucru este partial eficace, deoarece spammerii folosesc mai mult serverele altor persoane pentru a trimite spam.

4) Spam proxy – Fiind o abordare diferita a filtrarii spamului, un server proxy apara serverul de mail, neutralizand spamul inainte ca acesta sa ajunga sa fie procesat.

Puteti sa combinati doua sau mai multe dintre aceste metode pentru o eficacitate mai mare. Indiferent de metodele pe care le alegeti, chiar si un mic efort de a combate spamul poate reduce sarcina de lucru a serverului dvs. si va poate pastra inboxul cat mai departe de spammeri.