5 masuri de securitate pe care un furnizor de hosting ar trebui sa le ofere

Doar pentru ca un furnizor de hosting va garanteaza siguranta, asta nu inseamna ca ofera si masurile de securitate de care aveti cu adevarat nevoie. Securitatea este un termen foarte general, dar adesea exista probleme de securitate speciale pe care unele companii de hosting nu reusesc sa le abordeze. Iata 5 masuri de securitate pe care un provider de hosting ar trebui sa le ofere:

1) Detectie a intruziunilor de pe server – Intruziunile pot fi abordate in 2 moduri: proactiv si reactiv. Este important ca furnizorul dvs. de hosting sa fie proactiv si sa detecteze din timp eventualele intruziuni de pe server, inainte ca acestea sa poata face pagube. Inainte sa cumparati hosting, intrebati daca sunt active sisteme de detectare a intruziunilor.

2) Transfer de fisiere securizat – Toate companiile de hosting ofera un anume tip de transfer de fisiere, de obicei FTP, dar ar trebui sa va asigurati ca exista si un anumit grad de protectie, cum ar fi SFTP, SCP sau orice altceva care foloseste SSH pentru conexiuni criptate.

3) Prevenire malware – Malware-ul vine in multe forme: virusi, troieni, botnet-uri si multe altele. Unii sunt conceputi pentru a infecta serverul in sine, in timp ce altii vor ataca computerul personal. Un provider securizat le va opri inainte de a putea actiona.

4) Datacenter securizat – Securitatea fizica este la fel de important ca cea virtuala. Sediul datacenterului ar trebui sa fie permanent monitorizat, pazit si sa beneficieze de masuri de prevenire a incendiilor, de un sistem performant de racire si de solutii de alimentare redundante.

5) Firewalluri – O companie serioasa de hosting va avea firewalluri puse la nivelul routerelor, serverelor si al aplicatiilor web, pentru a preveni toate incercarile de intruziune.