5 plugin-uri pentru securizarea WordPress

wordpress-security-lock-300x3002Plugin-urile WordPress va permit sa extindeti functionalitatea blogului dvs. sau a altor site-uri dezvoltate pe aceasta platforma. Printre imbunatatirile pe care le puteti adauga blogului dvs. se numara si o securitate sporita. Popularitatea si succesul acestei renumite platforme de blog hosting au propulsat-o direct in topul tintelor preferate ale hackerilor, dar daca aceasta este securizata corespunzator, puteti combate majoritatea atacurilor cibernetice. Iata 5 plugin-uri concepute pentru a va ajuta sa tineti la distanta vizitatorii nedoriti:

1) WP Login Security 2 – Utilizand autentificarea pe baza de IP, acest plugin va cere confirmarea adresei de e-mail in cazul in care cineva incearca sa se logheze de pe o adresa IP nerecunoscuta.

2) BBQ (Block Bad Queries) – Hackerii tehnici vor incerca sa va atace cu tot felul de scripturi PHP, in incercarea de a obtine acces la baza de date. Acest instrument blocheaza aceste tentative de atac asupra site-ului dvs.

3) WordPress File Monitor Plus – Oricand vi se modifica instanta WordPress, acest plugin va va alerta, astfel incat sa puteti actiona din timp. Plugin-ul monitorizeaza hash-urile fișierelor, timestamp-urile, dar și dimensiunea acestora.

4) Wordfence – Tot un plugin de monitorizare, Wordfence va verifica periodic instanta WordPress, plugin-urile, dar si temele, si va va alerta daca au aparut versiuni noi.

5) Login Security Solution – Cu ajutorul acestui plugin puteti spori securitatea unui login. Acest plugin urmarește adresele IP, numele de utilizator și parolele, impune alegerea unor parole puternice si deconecteaza automat un utilizator inactiv. In plus, va bloca imediat un cont de utilizator compromis si va notifica administratorul.

Cand vine vorba de securitatea site-ului dvs., nu este bine sa faceti compromisuri, astfel incat un efort suplimentar de securizare a platformei WordPress va poate ajuta pe termen lung sa combateti atacurile cibernetice.