9 sufixe noi de domenii au aparut pe web

Noi sufixe de domenii aprobate de ICANN au inceput sa apara pe web. Potrivit unui raport BBC emis marti, 9 TLD-uri noi, printre care .guru, .bike si .single, sunt acum online.

Momentan, disponibilitatea acestor domenii este numai pentru companiile care au inregistrat sufixul domeniului in timpul procesului de aplicare pentru domenii noi. Cu toate acestea, ele vor deveni disponibile publicului larg la sfarsitul lunii ianuarie.

In octombrie, Akram Atallah, presedintele Generic Domains Division din cadrul organizatiei ICANN, a numit aceasta extindere a domeniilor web “cea mai mare schimbare a Internetului de la inceputurile sale.”

“In saptamanile si lunile urmatoare vom vedea noi nume de domenii venind din toate colturile lumii, si care vor aduce impreuna oameni, comunitati si intreprinderi in moduri pe care nu ni le-am imaginat vreodata. Acest tip de inovatie este cel care va continua sa reprezinte societatea noastra globala” a spus Akram Atallah prin intermediul unui comunicat de presa ICANN.

Cele 9 sufixe noi de domenii web marcheaza doar inceputul a ceea ce va urma: peste 1.400 de noi TLD-uri ar putea deveni disponibile.

Nu cu mult timp in urma, domeniile web traditionale erau limitate la doar 22 de sufixe, printre care .com, .net, .org, .gov, .edu, etc.