92% din dispozitivele de pe Internet sunt vulnerabile la atacuri cibernetice

cisco-cybersecurity-2014Compania Cisco si-a publicat saptamana trecuta raportul anual de securitate pe 2016, in care a evidentiat problemele de securitate online din diferite domenii de interes.

Poate ca cea mai alarmanta constatare a studiului este ca 92% dintre dispozitivele de pe Internet prezinta vulnerabilitati de securitate cunoscute si exploatabile de catre hackeri. Dintre acestea, 31% nu mai beneficiaza de suport din partea producatorului, iar numarul de organizatii care cred ca au o infrastructura de securitate solida a scazut cu 10% in perioada 2014-2015.

De asemenea, din raport mai reiese ca atacatorii folosesc servere compromise ale sistemelor de management al continutului (WordPress, Joomla, etc.) sau ale retelelor sociale, pentru a lansa atacuri. Astfel, numarul domeniilor WordPress utilizate de catre hackeri in perioada februarie 2015 – octombrie 2015 a crescut cu 221%, iar incidentele de securitate rezultate in urma utilizarii unor extensii malware pentru browser au afectat 85% din organizatii.