Google a anuntat recent ca doreste sa ia ca factor de calcul, pentru pozitionarea site-urilor in motorul de cautare, viteza de incarcare a paginilor. Acest lucru se datoreaza studiilor care au aratat ca vizitatorii agreeaza paginile cu o viteza de incarcare mai mare. Ca urmare, cei care ruleaza afaceri online (prin magazine online) ar trebui sa ia in calcul si acest lucru si sa imbunatateasca viteza de incarcare a site-ului. Puteti face asta fie prin optimizarea codului site-ului dvs si optimizarea imaginilor sau prin gasirea unui pachet de hosting pe un server cu o configuratie puternica si o latime de banda la internet foarte buna.
Cel mai relevant pas ramane totusi continutul unic si de calitate pe care ar trebui sa-l aiba site-ul dvs. Insa, daca incercati sa obtineti un avantaj fata de concurenta, urmatorul pas este o mai buna viteza si optimizare a site-ului dvs.
Este important sa evaluati site-ul dvs. utilizand Google Webmaster Tools. Puteti evalua performanta site-ului dvs, pozitionarea cuvintelor cheie alese, backlinkurile site-ului dvs. si eventualele erori in caz ca aceastea exista. Google considera orice site care se incarca intr-un timp mai mare de 2 secunde ca fiind lent. In acest caz, paginile site-ului dvs. sunt mai slab evaluate fata de alte pagini al caror timp de incarcare este sub 2 secunde.
Pentru o mai buna evaluare a site-ului puteti folosi extensia FireBug disponibila pe browserul Mozilla Firefox. Aceasta extensie evalueaza performanta paginilor dvs. in functie de 30 de criterii diferite. Impactul asupra vitezei va fi indicat printr-un icon “un glont rosu mic”. Factorii esentiali care pot determina viteza de incarcare a paginilor de pe site sunt:
– optimizarea imaginilor
– referintele CSS si Javascript din codul site-ului
– daca aveti sau nu activata o optiune de cache
– minify HTML si CSS (linii incomplete si caractere straine in codul sursa al paginii)
Este bine sa specificati in codul HTML dimensiunile imaginilor dvs. astfel incat browserul web sa nu lucreze in plus pentru afisarea imaginilor, acest lucru ducand la timpi de incarcare mai lenti.
Prin imbunatatirea vitezei paginilor dvs. puteti obtine o pozitionare mai buna in Google si astfel un numar mai mare de vizitatori si accesari.
Foarte bun articolul. Eu chiar astazi mi-am achizitionat un pachet de hosting de la o firma foarte cunoscuta si recomandata de multi si sper sa vad macar o crestere mica in SERP 🙂