Planurile de web hosting shared aloca o anumita cantitate de resurse de pe server in functie de planul de gazduire al fiecarui client. Atunci cand limitele planului sunt depasite, toate site-urile gazduite pe serverul respectiv pot intampina probleme de performanta si downtime. In anumite configuratii siteul nu se mai incarca si ara o eroare de tip 500 sau primeste timeout. Astfel, este foarte important sa stiti cand este timpul pentru upgrade, in special in mediul de hosting shared, care are mai multe limitari si restrictii decat orice alt tip de hosting.
Urmatoarele scenarii va pot ajuta sa va dati seama daca este cazul sa faceti upgrade la un plan de hosting superior.
1) Doriti sa va extindeti
Al doilea motiv pentru care v-ati putea dori sa faceti upgrade este atunci cand doriti sa extindeti site-ul dvs. pentru a satisface nevoile tot mai mari ale clientilor. Aceasta poate include adaugarea de noi caracteristici, plugin-uri, produse, tutoriale video, imagini si alte tipuri de continut pentru site-ul dvs.
2) Incepeti sa aveti mii de vizite pe zi
Sa presupunem ca o postare de pe site-ul dvs. ajunge virala pe Internet. Ganditi-va daca planul dvs. de hosting shared va putea sa faca fata traficului! Fara indoiala, hostingul shared ofera unele caracteristici excelente la un pret redus. Dar pe masura ce afacerea dvs. se dezvolta, si site-ul dvs. va avea nevoie de mai multe resurse pentru a avea performante optime.
Readucem in atentie faptul ca nu exista spatiu pe disc sau latime de banda “nelimitate”. Atat spatiul cat si latimea de banda sunt limitate fizic (nu s-a inventat hard diskul nelimitat ca sa ofere spatiu nelimitat si nici fibra optica cu grosime nelimitata ca sa ofere trafic nelimitat) Acest termen “nelimitat” face parte din strategiile de marketing ale unor companii pentru a atrage clientii mai putin familiarizati cu industria de hosting.
3) Apar probleme de performanta si securitate
In cazul in care un site de pe un server de hosting shared este compromis, acesta deschide o poarta de acces catre toate celelalte site-uri gazduite pe acelasi server (exista uneori si exceptii atunci cand se folosesc solutii de tip CageFS cand practic conturile de hosting sunt izolate virtual unele de altele la nivel de kernel)
Prin urmare, un alt moment ideal pentru upgrade este atunci cand site-ul dvs. incepe sa se confrunte cu probleme de performanta si securitate. Acest lucru poate avea un impact direct asupra page ranking-ului. Motoarele de cautare iau in calcul performanta site-ului ca factor in algoritmul lor de cautare. Migrarea pe un VPS sau server dedicat va imbunatati nu doar performanta site-ului dvs., ci si securitatea. Nu uitati insa ca pe un VPS sau pe un server dedicat veti avea nevoie de un sysadmin (un inginer de sistem care sa va faca mentenanta serverului)
Acestea acestea sunt cele mai importante scenarii cand site-ul dvs. necesita un upgrade la un plan de gazduire superior. Este recomandat sa va consultati cu furnizorul de hosting si cu specialistul IT inainte de a face upgrade.
Sursa foto