O campanie de malvertising loveste reteaua de publicitate Yahoo!

yahoo-logo-1375850420O campanie masiva de malvertising a lovit recent reteaua de publicitate Yahoo!, si a afectat site-urile gazduite pe Microsoft Azure, dar si browserele vizitatorilor acestor site-uri, pe care le-a redirectionat catre pagini web care gazduiau instrumentele de exploit Angler Exploit Kit, folosite pentru a compromite sisteme informatice.

Campania a inceput pe 28 iulie, si se pare ca intre timp a fost inchisa, in conformitate cu Malwarebytes, firma de securitate care a descoperit atacul.

“Multi dintre cei 6,9 miliarde de vizitatori ai retelei de publicitate Yahoo! ar fi putut fi afectati, facand din aceasta campanie de malvertising una dintre cele mai mari pe care Malwarebytes Labs le-a descoperit in ultima vreme” a scris intr-un post pe blog Jerome Segura, cercetator de securitate la Malwarebytes Labs.

Segura a avertizat ca victimele atacului au fost infectate cu ransomware prin intermediul Angler Exploit Kit, mentionand ca este posibil ca si alte malware-uri sa fi fost folosite in atac.

Dupa ce a anuntat compania Yahoo! de acest atac, Malwarebytes a declarat ca aceasta a raspuns prompt si a luat masuri pentru a opri campania.

Sursa foto