Atentie la e-mailurile false care va indeamna sa faceti upgrade la Windows 10

Daca sunteti inca in asteptarea unui mesaj de la Microsoft in care sa va anunte ca puteti face upgrade-ul la Windows 10, atunci fiti foarte atentI deoarece hackerii au inceput sa trimita e-mailuri false in care incurajeaza utilizatorii sa faca upgrade la Windows 10.

O postare de pe blogul Cisco Systems descrie modul in escrocii cibernetici profita de mult asteptata lansare a Windows 10 pentru a infecta cu ransomware PC-urile utilizatorilor creduli. La prima vedere, e-mailul arata destul de legitim. Cisco spune ca escrocii spoofeaza adresa de e-mail a expeditorului pentru a face sa para ca mesajul este de la Microsoft. De asemenea, combinatia de culori alb-albastru utilizata in mesaj se potriveste cu culorile pe care Microsoft le utilizeaza pentru materialele de marketing ale Windows 10. Deci, daca nu priviti cu atentie, ati putea fi pacalit ca e-mailul este chiar de la Microsoft.

Conform Cisco, un fisier .zip atasat pretinde a fi un installer de Windows 10, dar de fapt atasamentul contine un ransomware numit CTB-Locker, care cripteaza fisierele de pe PC si solicita plata pentru decriptarea acestora in termen de 96 de ore. In caz contrar, fisierele raman criptate pentru totdeauna.

Pentru a evita sa nu cadeti in plasa acestor escroci, Cisco recomanda in primul rand sa nu deschideti orice atasamente pe care nu va asteptati sa le primiti, si sa nu faceti click pe link-urile de download din e-mailuri.

Microsoft nu distribuie Windows 10 prin atasamente de e-mail sau link-uri incorporate in e-mailuri.

Windows 10 va fi descarcat automat pe sistemul dvs. la un moment dat in urmatoarele cateva zile sau saptamani si veti primi o notificare pe PC atunci cand este timpul sa-l instalati.

In al doilea rand, Cisco subliniaza cateva nereguli din e-mailuri, printre care caracterele cu diacritice din textul mesajului si o informare care va asigura ca mesajul e-mail a fost scanat impotriva virusilor. Atentie: escrocii cibernetici isi schimba adesea tacticile, asa ca nu ar trebui sa presupuneti ca un e-mail este sigur doar pentru ca ii lipsesc aceste elemente.

Postare de avertizare de pe blogul Cisco Systems, despre securitatea cibernetica afla pe blogul megahost

Cum puteti faceti upgrade la Windows 10 in conditii de siguranta

Daca inca nu ati primit o copie de Windows 10 si sunteti nerabdator, puteti descarca si instala manual Windows 10 chiar acum. Tot ce va trebuie este un stick USB cu cel putin 3GB de spatiu liber si o copie licentiata de Windows 7 sau 8.1.

Sursa foto