A aparut cartea “Web Hosting for Dummies”

For Dummies® reprezinta cea mai bine vanduta serie de carti de referinta din lume, renumite pentru felul simplist in care abordeaza conceptele si procesele complicate, astfel incat acestea sa poata fi usor de inteles pentru toata lumea. Recent, expertul in tehnologie web, Peter Pollock, a fost cooptat pentru a scrie ghidul Web Hosting for Dummies, in care sunt prezentate practicile cele mai uzuale din industria de hosting pentru a urca un site pe Internet.

Intr-un interviu video, Pollock a spus ca publicul tinta al acestui ghid il reprezinta proprietarii de site-uri mici, bloggerii si webmasterii care se ocupa de design-ul website-ului unei companii de mici dimensiuni. Desi este orientat spre oamenii care nu sunt in industria de hosting de mult timp, sau care nu au mai construit vreodata un website, cartea contine de asemenea si informatii care ar putea fi utile si pentru dezvoltatorii cu experienta.

Fie ca este vorba de primul dvs. website, sau doriti sa stiti cum sa obtineti mai mult de la contul dvs. de hosting, sa va imbunatati aptitudinile de evaluare a planurilor de hosting sau sa deveniti un dezvoltator web profesionist, Web Hosting for Dummies v-ar putea oferi informatii de care aveti nevoie. Veti gasi instructiuni cu privire la utilizarea panourilor de control, administrarea fisierelor, scripturilor, troubleshooting, configurarea conturilor de e-mail, backup si securitate, loguri de server, selectarea platformei, utilizarea clientilor FTP si a liniei de comanda si shell, inregistrare domenii si DNS, baze de date si servicii de cloud.

Web Hosting for Dummies este defalcata in 6 parti:

1) Notiuni de baza generale in web hosting
2) Notiuni de baza privind serviciile esentiale din web hosting
3) Securitate si acces
4) Ce este de facut cand ceva nu merge bine
5) Cresterea gradului de control cu ajutorul unui server virtual privat (VPS) sau a unui server dedicat
6) 10 aplicatii gratuite utile, 10 probleme pe care furnizorul dvs. de hosting nu va va ajuta sa le rezolvati (gratuit) si 10 resurse online esentiale.

Cartea Web Hosting for Dummies poate fi cumparata online de pe Amazon.com