A aparut WordPress 4.4

wp4-4Saptamana aceasta a fost lansata ultima versiune WordPress (4.4), denumita si “Clifford“, in memoria cantaretului de jazz Clifford Brown. Aceasta versiune aduce o serie de imbunatatiri menite sa ajute utilizatori sa-si creeeze un blog modern si mobile-friendly, si poate fi descarcata de pe site-ul WordPress.org.

WordPress 4.4 vine si cu o noua tema default, numita Twenty Sixteen. Vechea tema default, Twenty Fifteen, a fost lansata odata cu WordPress 4.1, in urma cu un an de zile.

WordPress descrie tema Twenty Sixteen ca fiind o reinterpretare a design-ului clasic, ceea ce inseamna ca a fost conceputa sa arate bine pe orice dispozitiv. Totusi, nu multi vor folosi tema default, astfel ca principala imbunatatire reala o reprezinta capacitatea WordPress de a afisa imagini la dimensiuni corespunzatoare pe orice dispozitiv, fara a mai fi nevoie sa se aduca modificari temei.

De ce este asta atat de important? Pentru ca WordPress sta la baza a 25% din website-urile de pe Internet. Avand in vedere cota de piata detinuta de WordPress, atunci “cand WordPress adopta tehnologii moderne, Internetul adopta tehnologii moderne”, a declarat Scott Taylor, dezvoltator senior WordPress.

In sfarsit, au fost aduse si cateva imbunatatiri modului in care functioneaza WordPress. Acestea vizeaza infrastructura REST API, sectiunea de comentarii, term meta, s.a.

Se zvoneste ca WordPress 4.5 este deja in lucru, dar compania nu a specificat inca o data pentru lansare.

Recomandam tuturor clientilor megahost.ro care folosesc WordPress sa faca upgrade la ultima versiune.

Sursa foto