A fost lansat cPanel & WHM 11.36 versiunea CURRENT

Versiunea CURRENT a softurilor pentru web hosting, cPanel & WHM 11.36, aduce in continuare imbunatatiri sistemului de update, bazandu-se pe cele implementate inca din cPanel & WHM 11.30. Astfel, a aparut un nou pas in timpul instalarii, ce permite efectuarea unor verificari inainte de schimbarea versiunii de cPanel & WHM. Acest lucru face ca atat noile instalari, cat si upgrade-urile, sa fie mult mai fiabile.

cPanel & WHM 11.36 vine de asemenea cu un sistem complet nou de administrare al aplicatiilor, bazat pe formatul RPM. Prin distribuirea de aplicatii prin intermediul RPM,  timpul necesar instalarii cPanel & WHM a fost redus cu pana la 30%. De asemenea, noul sistem prevede un mijloc simplificat de distribuire a aplicatiilor prin intermediul cPanel & WHM.

cPanel & WHM 11.36 include si o versiune moderna de Perl, Perl 5.14, care este disponibil in toate versiunile de 11.36, si cele ulterioare. Aceasta schimbare inseamna inlocuirea vechiului Perl 5.8.8 distribuit impreuna cu versiunile anterioare ale cPanel & WHM.

De asemenea, versiunea CURRENT pune bazele pentru Apache 2.4, care va aparea in scurt timp cu lansarea EasyApache 3.18.

Alte caracteristici disponibile in versiunea 11.36 sunt:

1) Caracteristica E-mail Auto Discovery, introdusa pentru prima data in cPanel & WHM 11.34, a fost actualizata, iar compatibilitatea cu setarile existente a fost imbunatatita.

2) Acum este posibila afisarea numarului de fisiere utilizate de un cont de hosting, din cPanel Stats Bar.

3) A fost imbunatatita capacitatea de a urmari mailurile trimise de aplicatiile web, cu ajutorul noi functii ce interogheaza serverul web, iar functionalitatea X-PHP-Script a fost adaugata la PHP.

Dupa upgrade-ul la noua versiune, nu mai este posibil downgrade-ul la o versiune anterioara.