A fost lansat Joomla 2.5

Dezvoltatorii proiectului Joomla  au anuntat marti ca au lansat Joomla 2.5, versiune in care sunt introduse o serie noua de caracteristici, printre care: suport pentru mai multe tipuri de baze de date si instrumente avansate de actualizare.

Joomla este una dintre cele mai populare aplicatii CMS open-source si este utilizata de peste 1,5 milioane de site-uri web, dar si cea mai frecvent instalata prin intermediul panourilor de administrare disponibile pe conturile de hosting.

In septembrie, numarul de download-uri pentru Joomla atinsese numarul de 25 de milioane.

Poate cea mai importanta caracteristica a versiunii 2.5 de Joomla o constituie suportul pentru Microsoft SQL Server, versiunile anterioare fiind compatibile doar cu bazele de date de tip MySQL. Noua versiune include de asemenea si notificari automate pentru Joomla sau actualizari care se pot realiza din panoul de administrare, si un motor de cautare intern imbunatatit.

Dezvoltatorii Joomla au fost asaltati cu idei sau caracteristici ce-ar trebui introduse in Joomla 2.5 prin intermediul site-ului ideas.joomla.org.

Lista completa a caracteristicilor Joomla este disponibila pe blogul Joomla.

Joomla 2.5 adera la ciclul de lansare a unei noi versiuni odata la sase luni, ciclu care a fost inceput in iulie 2011 cand a fost lansata Joomla 1.7.