Autoritatile americane si Europolul au inchis 328 de site-uri frauduloase

14033882-illustration-depicting-a-road-traffic-sign-with-a-counterfeit-goods-concept-white-backgroundMiercurea aceasta, un total de 328 de domenii web acuzate de vanzarea de bunuri contrafacute au fost inchise de catre autoritatile americane si europene, in urma unui raid pentru eradicarea fraudei online.

Autoritatile americane au inchis 177 de domenii ale unor site-uri care vindeau marfuri contrafacute, presupuse a fi fabricate de companii americane precum Rosetta Stone, NFL, Beats By Dre, Tiffany & Co si altele.

Departamentul de Securitate Nationala al SUA a declarat ca ordinele judecatoresti pentru inchiderea domeniilor au fost emise dupa ce companiile afectate au confirmat ca produsele comercializate erau contrafacute sau ilegale.

Alte 151 de site-uri au fost inchise de catre Europol, in colaborare cu autoritatile de lege din Belgia, Franta, Marea Britanie si Romania.

De asemenea, oficialii au declarat ca au confiscat peste 150.000 de dolari din conturile PayPal legate de site-urile frauduloase.