Batranul Macintosh a implinit 30 de ani

macintoshNoaptea trecuta, peste 100 de membri ai echipei originale Mac s-au adunat pentru a sarbatori aniversarea a 30 de ani de Macintosh, in sala Flint Center a colegiului De Anza, unde in urma cu 30 de ani, Steve Jobs a prezentat pentru prima oara Macintosh-ul. Evenimentul s-a concentrat pe cele trei etape importante din viata Macintosh-ului: conceptul, crearea si dezvoltatorii terti care au dezvoltat software-ul pentru Mac.

Evenimentul a inceput cu rularea unui film de arhiva nemaivazut in 30 de ani, si care il arata pe Steve Jobs prezentand pentru prima oara conceptul din spatele ideii Macintosh. Apoi, Bill Fernandez, maestru de ceremonii si angajat Apple a inceput sa vorbeasca despre prima etapa din viata Macintosh: conceptul.

Pentru a doua etapa din viata Macintosh-ului, Steven Levy de la Wired s-a concentrat pe procesul de creare a Mac-ului, avandu-i alaturi pe membrii echipei Mac: Bill Atkinson, Caroline Rose, Andy Hertzfeld, Bruce Horn, Steve Capps, George Crow si Randy Wigginton.

In final, a treia etapa din viata Macintosh-ului a fost prezentata de Dan Farber de la CNET, care a mentionat cativa dintre dezvoltatorii terti de software pentru Mac la acea vreme: Mark Canter, Charlie Jackson, Jim Rea, Heidi Rozen, Ty Roberts, David Bunnell, Maryline Delbourg Delphis, Adam Hertz si Steve Jasik. Concentrandu-se pe modul in care contributia lor la dezvoltarea Mac le-a schimbat vietile, Farber a spus ca eforturile acestor dezvoltatori au si in prezent influente asupra modului in care sunt dezvoltate aplicatii pentru App Store si iPad.

Oricum, un lucru este cert, si anume ca inspiratia lui Steve Jobs si geniul lui Steve Wozniak au dat nastere lumii tehnologice din prezent, si fara de care industria IT si de hosting nu ar mai fi fost la fel. Va multumim pentru cunostintele pe care le-ati impartasit lumii intregi si pentru ca ati ajutat la crearea unui viitor mai bun.

Sursa