Bluetooth 5, raza de actiune de 4 ori mai mare

Bluetooth 5, o noua versiune a binecunoscutului standard de conectare va aparea in curand pe piata, oferind o raza de actiune mai mare de 4 ori si o capacitate de transfer de date de 8 ori mai mare decat actuala versiune, Bluetooth 4.2

Bluetooth 5 este preconizat sa apara la sfarsitului acestui an sau cel mai tarziu la inceputul anului viitor si ar putea ajuta in industrii care se bazeaza pe acest standard, industria auto, navala, automatizari casnice, depozitare, etc.

Majoritatea dispozitivelor bluetooth actuale vor trebui schimbate pentru a se putea lucra cu Bluetooth 5 insa exista si unele modele care vor necesita doar actualizarea versiunii de software sau firmware pentru a “se putea intelege” cu noul standard.

Noul standard va veni si cu capacitati de transmitere de date imbunatatite, de exemplu prin Bluetooth 5 se vor putea transmite date de localizare (cum ar fi coordontate GPS), adrese web, fisiere diverse, conectarea cu mai multe dispozitive odata.

bluetooth5

20 Comments Bluetooth 5, raza de actiune de 4 ori mai mare

  1. ionut ponda

    e bine ca se mareste raza de actiune, castile bluetooth folosite de mine se deconecteaza de la telefon daca te indepartezi mai mult de 10 metri.

  2. Dinu Darius

    Articol bun, util pentru cei interesati de ce apare nou in domeniul IT. Ca si celelalte articole de pe site prezinta interes.

  3. Cazacu Constantin Ciprian

    E perfect ce pot sa faca.Daca stiam asteptam sa mi iau castile preferate cu Bluetooth 5.

Comments are closed.