Botii reprezinta 61,5% din traficul de pe site-uri

Bot-2Veste neasteptata in industria de hosting. Potrivit unui studiu realizat de compania Incapsula, 61,5% din traficul de pe site-uri este generat de boti, in crestere cu 21% fata de anul trecut, ceea ce inseamna ca doar 38,5% din trafic provine de la utilizatori reali.

Incapsula a inregistrat 1.45 miliarde de vizite provenite de la boti intr-o perioada de 90 zile. Studiul a fost facut pe 20.000 de site-uri care folosesc serviciile companiei.

Conform raportului, desi 31% din botii care viziteaza site-uri sunt malware, majoritatea sunt inofensivi si provin de la companii legitime, cum ar fi motoarele de cautare.

“Chiar daca procentul botilor malware ramane neschimbat, s-a constatat o reducere semnificativa a activitatii botilor de spamming, care a scazut de la 2% in 2012 la 0,5% in 2013. Cea mai plauzibila explicatie pentru aceasta scadere brusca este campania anti-spam a lui Google. De asemenea, aparitia unor noi servicii online coincide si cu aparitia unor noi tipuri de boti. De exemplu, vom vedea boti orientati spre servicii SEO care pot vizita un website si de 30-50 de ori pe zi, sau chiar mai mult” scrie in raportul Incapsula.