Browserul Microsoft Edge primeste primele patch-uri critice de securitate

464768-windows-10-ditches-patch-tuesday-for-security-s-sakeCu ocazia Patch Tuesday-ului din aceasta luna, Microsoft a emis patch-uri pentru a remedia 56 de vulnerabilitati care afecteaza Windows, Internet Explorer, Edge, Office, Lync, Exchange Server, .NET Framework, Exchange Server si Skype for Business.

Microsoft a lansat astfel primele patru patch-uri de securitate pentru browserul Edge din Windows 10, care elimina o serie de vulnerabilitati din acesta.

Microsoft a construit Edge cu gandul de a inlocui treptat Internet Explorer cu acest browser de generatie noua. Toate vulnerabilitatile din Edge eliminate in aceasta luna s-au regasit de asemenea si in Internet Explorer, si au primit patch.

Dat fiind faptul ca Edge a avut mai putine vulnerabilitati in aceasta luna decat Internet Explorer, care a avut 17, arata ca efortul depus de Microsoft pentru construirea unui browser mai sigur pare sa dea roade. De asemenea, arata cat de dificil este sa se scrie software fara erori si care sa fie total imun la atacuri web.

Sursa

Sursa foto