Cat de importanta este viteza de incarcare a unui website

Cronometru. Rolul furnizorului de hosting în viteza website-lui - blog megahostIn mediul online din ziua de azi, viteza inseamna totul. Nimeni nu vrea sa astepte dupa un website care dureaza prea mult pana se incarca. De fapt, site-ul dvs. are aproximativ 3 secunde pentru a capta atentia fiecarui vizitator atunci cand acesta va acceseaza site-ul. Daca este nevoie de mai mult de 5 secunde pentru ca site-ul dvs. sa se incarce, atunci este foarte posibil sa pierdeti multi vizitatori, si prin urmare potentiali clienti.

Site-urile care se incarca rapid sunt cele preferate de vizitatori dar si de motoarele de cautare. Atat Google cat si Bing au recunoscut ca viteza de incarcare este un factor important pentru page rank-ul unui website. Orice viteza de incarcare mai mare de 3 secunde este considerata inacceptabila.

Ce este de facut daca site-ul meu este lent?

In cazul in care site-ul dvs. se incarca incet, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a-l ajuta sa se incarce mai repede. Cei care folosesc WordPress pot adauga cateva plugin-uri pentru a imbunatati performanta, cum ar fi un plugin pentru cache si un plugin pentru optimizarea imaginilor si sa dezactivati toate plugin-urile pe care nu le utilizati.

Uneori, chiar tema pe care o utilizati poate duce la o incetinire a site-ului dvs. Testarea unei teme noi va poate ajuta sa obtineti timpi de incarcare mai buni pentru site-ul dvs.

Un alt lucru pe care il puteti face este o scanare de virusi. Daca site-ul dvs. are un virus, acesta il poate incetini destul de mult. Utilizati un program de scanare virusi cu licenta pentru a putea descoperi problemele rapid si usor.

Ar trebui schimbat furnizorul de hosting?

Uneori, si serviciul de hosting poate fi cauza pentru care site-ul dvs. se incarca lent, mai ales daca utilizati un serviciu de hosting shared si aveti un site care primeste mult trafic in fiecare zi. In acest caz, upgrade-ul la un VPS sau un server dedicat poate fi solutia.

Alteori, problema poate fi chiar compania de hosting. Si asta din cauza ca poate pur si simplu nu are cele mai performante servere sau supraaglomereaza serverele cu conturi de hosting shared. Oricare ar fi cazul, problema poate fi rezolvata prin schimbarea furnizorului de hosting.

Hosting-ul joaca un rol important pentru viteza uni website. Shared hosting-ul se va incarca intotdeauna mai lent decat un VPS sau un server dedicat. Cel mai bine este sa optati pentru o companie de gazduire care are un renume si sa alegeti un VPS sau un server dedicat daca doriti ca site-ul dvs. sa aiba cei mai buni timpi de incarcare posibili.

Unul dintre cele mai bune moduri de a afla de ce site-ul dvs. se incarca lent este sa utilizati instrumentul Google PageSpeed Insights. Acest instrument va ofera un scor atat pentru versiunea online cat si cea mobila a site-ului dvs. De asemenea, va ofera si o lista cu cateva lucruri pe care le puteti remedia sau imbunatati pentru a face site-ul sa se incarce mai repede.

Daca doriti ca site-ul dvs. sa aiba un page rank bun si cat mai multe conversii, tineti cont de sfaturile de mai sus si asigurati-va ca faceti tot ce puteti pentru ca acesta sa se incarce cat mai repede posibil.

Sursa foto

1 Comment Cat de importanta este viteza de incarcare a unui website

  1. Bianca

    Foarte util articolul! Cu ajutorul vostru mi-am clarificat nelamuririle ce le aveam. Multumesc si spor in toate!

Comments are closed.