Ce este Google Page Rank?

Google Page Rank, sau simplu Google PR, reprezinta importanta pe care o are o anumita pagina web pentru motorul de cautare Google, pe o scara de la 1 la 10. Aceasta clasificare este oricum o estimare grosso modo despre importanta unei pagini web, insa, in ciuda acestui fapt, va puteti face o idee relativa despre cat de apreciat este un website de catre Google.

O valoare de 2 sau 3 pentru Page Rank este considerata normala, astfel de valori sunt destul de usor de atins si va pot confirma ca siteul respectiv este indexat de catre Google sau ca nu este penalizat din vreun motiv anume.

Un ranking de 5, 6 sau mai mare este destul de greu de atins insa. Daca siteul dvs a atins deja un ranking de 6/10 inseamna ca va pricepeti destul de bine la SEO si ca ar trebui sa va ganditi bine atunci cand va puneti pe site linkuri catre siteuri mai slab pozitionate pentru ca vi se poate dilua Page Rankingul.

Valori ale Page Rank de 7,8,9 si in ultima instanta 10 din 10, sunt aproape imposibil de atins. Competitia pentru astfel de valori presupune ca va bateti de la egal la egal cu Google insusi, Facebook, Twitter, Yahoo, etc.