Cisco va face investitii de 10 miliarde de dolari in China

cisco-systems-inc-reveals-plan-for-10-billion-investment-in-chinaCisco intentioneaza sa investeasca 10 miliarde dolari in China, desi vanzarile sale in aceasta tara sunt in scadere, in mare parte datorita ingrijorarilor legate de securitatea tehnologiilor din SUA, pe care le foloseste compania.

Investitia marcheaza un “nou capitol” pentru companie, si include acorduri cu guvernul chinez pentru extinderea in domenii precum cercetare si crearea de locuri de munca, a declarat Cisco.

Investitia de 10 miliarde de dolari va fi facuta pe parcursul a cativa ani si va ajuta la stimularea inovarilor tehnologice din China, a declarat compania fara a oferi mai multe detalii.

Cisco exista pe piata chineza de peste doua decenii si furnizeaza echipamente de retea, inclusiv pentru infrastructura de Internet a tarii. Dar in ultimii ani, afacerea companiei a avut de suferit in aceasta tara, in special datorita “provocarilor geopolitice”.

In 2007, Cisco a facut o alta investitie uriasa in aceasta tara, care a ajuns la 16 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a banilor a fost directionata atunci catre dublarea volumului de fabricatie.

Oportunitatile de piata din China sunt foarte mari. Tara are peste 600 de milioane de utilizatori de Internet, si exista o nevoie tot mai mare de mai multe datacentere, precum si de infrastructuri de retea mai rapide.

Sursa

Sursa foto