Configuratia optima a unui server dedicat

Rulati o afacere online si sunteti aproape sigur ca va este necesar un server dedicat, fie pentru ca aveti nevoie de putere mai mare sau de accesibilitate, fie site-ul dvs. nu mai poate fi hostat pe un cont de hosting shared.

Pentru a alege o configuratie optima trebuie sa stiti in primul rand necesitatile site-ului dvs. si evident in functie de bugetul de care dispuneti, trebuie sa alegeti o solutie de mijloc. Nu este necesar sa aveti cel mai puternic procesor de pe piata, ci mai degraba sa alegeti un procesor de mijloc. Daca site-ul dvs. interogheaza baze de date de dimensiuni considerabile, RAM-ul joaca un rol extrem de important. Ar trebui sa va orientati ca serverul dvs. sa dispuna de cel putin 4 GB memorie RAM si ideal ar fi un sistem de operare pe 64 de biti.

Daca totusi nu stiti ce configuratie va este necesar, puteti solicita ajutor furnizorului de servicii de hosting ales. Daca-i furnizati acestuia cateva detalii despre site-ul dvs, ce fel de baze de date folositi, marimea acestora, numarul de vizitatori unici/zi pe care ii are site-ul dvs., furnizorul ales v-ar putea oferi cateva sfaturi tehnice cu privire la configuratia de server necesara.

Ulterior, pentru un cost suplimentar, daca considerati ca aveti nevoie de mai multa putere sau memorie, puteti solicita gazdei dvs. un upgrade pentru server.