cPanel hosting lanseaza cPanel WHM 11.38

Compania cPanel a lansat ieri cPanel WHM 11.38, versiunea CURRENT, care vine cu imbunatatiri semnificative pentru SSL management si pentru sistemul de backup. De asemenea, au fost aduse imbunatatiri si la jail shell, la functia de configurare automata a e-mailului, si altele.

Sistemul imbunatatit de administrare SSL vine cu o serie de noutati, printre care suport pentru certificate UCC, SNI (Server Name Indication), si suport imbunatatit pentru certificate SSL Wildcard. Acest lucru permite utilizatorilor cPanel sa foloseasca mai multe siteuri cu acelasi certificat SSL pe acelasi cont de hosting. De asemenea, utilizatorii cPanel/WHM vor observa schimbari si la interfata, menite sa simplifice instalarea si administrarea diverselor certificate SSL, chei si semnaturi asociate domeniilor lor.

Din versiunea 11.38, cPanel introduce un nou sistem de backup. Printre modificari enumeram posibilitatea de stocare a backup-urilor in mai multe locatii, reducerea timpului necesar pentru a efectua un full backup, precum si un set complet de functionalitati pentru automatizarea procesului de backup.

Restaurarea backup-urilor a fost si ea imbunatatita. Astfel, administratorii de servere dedicate vor putea sa efectueze si alte operatiuni in cPanel WHM, in timp ce restaureaza un backup.

Alte modificari notabile:

– Posibilitatea de a configura host-ul folosit de e-mail autodiscovery si auto-configurare
– A fost imbunatatita capacitatea de urmarire a mailurilor, prin asigurarea ca antetul From se potriveste cu expeditorul e-mailului
– Utilizarea unui model unic pentru personalizarea configuratiei Apache
– Modificari aduse la jail shell si mod_ruid2

Informatii detaliate cu privire la toate caracteristicile cPanel WHM 11.38 pot fi gasite la http://docs.cpanel.net. Pentru o imagine de ansamblu a celor mai recente caracteristici disponibile in cPanel WHM 11.38, accesati http://releases.cpanel.net.

Ca fapt divers: imediat dupa lansare a existat un bug in cPanel 11.38 la monitorizarea serviciului SSH – nu era detectat ca fiind activ SSH daca rula pe alt port decat portul standard 22.