Cum incarci fisierele siteului in contul de hosting?

Acum ca aveti un pachet de hosting pentru site-ul dvs., urmatorul pas este sa incarcati continut web pe acesta. Furnizorul dvs. de web hosting ar trebui sa va ofere informatii cu privire la modul de a incarca fisiere, dar in general exista 3 metode in care puteti face acest lucru:

1) FTP

FTP (File Transfer Protocol) este metoda cea mai intalnita si mai convenabila de a incarca fisiere si este oferita de majoritatea furnizorilor de web hosting. Cu FTP, pur si simplu va conectati la contul de hosting si puteti incepe sa incarcati fisiere pe site-ul dvs., similar cu modul in care transferati fisiere intre folderele de pe computer. FTP este metoda preferata deoarece suporta transfer de foldere intregi si cantitati mari de fisiere; cu toate acestea, uneori are limite bazate pe dimensiunea fisierului. Pentru a accesa FTP, de obicei veti avea nevoie de urmatoarele informatii care ar trebui sa va fie furnizate de catre furnizorul de web hosting:

– Server: serverul pe care fisierele site-ului dvs. sunt localizate
– Nume de utilizator: numele dvs. de utilizator FTP
– Parola: parola dvs. de FTP
– Folder: in ce folder ar trebui sa fie incarcate fisierele dvs. (de obicei, httpdocswww sau public_html)

Iata care sunt si cei mai utilizati clienti FTP gratuiti:

– FileZilla: https://filezilla-project.org
– CoreFTP: http://coreftp.com
– SmartFTP: https://smartftp.com

2) File Manager

Multi furnizori de hosting ofera un panou de control pentru administrarea spatiului dvs. web si multe panouri de control din zilele noastre sunt echipate cu propriile lor file managere. Un file manager este de obicei o interfata grafica preferata de utilizatorii incepatori, cu ajutorul careia puteti incarca si administra fisiere si foldere. Cu toate acestea, ele tind sa fie extrem de limitate in ceea ce priveste numarul de fisiere pe care le puteti incarca dintr-o data si dimensiunea acestora. Pentru a găsi un vps hosting apelați Megahost

3) Website Builder

De obicei, un website builder va publica prin FTP sau alta metoda similara. Cel furnizat de catre compania dvs. de web hosting poate folosi metode alternative specifice pentru mediul dvs. de hosting. Va trebui sa consultati programul dvs. de website builder, si probabil distribuitorul sau, pentru a va informa cu privire la modul in care site-ul dvs. este publicat pe internet.