Cum sa vindeti continut de pe site-ul dvs.

download-icon2Adeseori cand discutam de comert electronic, ne referim la vanzarea online de bunuri materiale care sunt livrate catre clienti. Cu toate acestea, exista si un alt tip de comert electronic care a luat amploare în ultimii ani. Vanzarea de continut descarcabil a devenit o industrie profitabila, iar daca doriti sa incepeti sa va vindeti propriul continut, puteti începe sa faceti acest lucru fara prea multe dificultati.

Cunoasteti-va platforma

In primul rand, trebuie sa va cunoateti platforma pe care ruleaza site-ul dvs. Aveti un site pe shared hosting, pe un VPS sau pe un server dedicat? Ce sistem de operare rulati? Linux, Windows, sau altul? Ce versiuni de software aveti? (PHP, MySQL, .NET, ASP,etc). Ce tip de sistem de management al continutului utilizati? WordPress, Joomla? Odata ce stiti raspunsul la toate aceste intrebari, puteti alege o solutie de comert electronic care va satisface cel mai bine nevoile clientilor dvs.

Pachet complet vs Plugin

Ati putea cumpara o solutie completa de comert electronic, utila mai ales in cazul in care aveti o afacere de amploare cu numeroase produse downloadabile. De exemplu, daca vindeti online muzica sau jocuri, si aveti o colectie mare, este indicat sa utilizati o solutie de e-commerce care ofera un storefront complet si un backend puternic. Pe de alta parte, daca vindeti o carte de bucate proprie sau o aplicatie mobila, ati putea utiliza un plugin pentru sistemul de management al continutului, care va ofera posibilitatea sa vindeti continut downloadabil.

Sistemul de plata

In cele din urma, aveti nevoie de un sistem de plata. Cu cat oferiti mai multe optiuni clientilor dvs., cu atat mai bine. PayPal este o alegere buna, dar exista multe alte sisteme de plata, cum ar fi Mobilpay.ro, PayU, etc. Va trebui sa va asigurati ca solutia dvs. de e-commerce suporta procesorul de plata pe care il alegeti sau poate folosti cel putin un modul personalizat, in cazul in care va trebui sa creati unul.