Cum se instaleaza software din WHM

WebHost Manager (WHM) este un instrument de administrare pentru web hosting, destinat serverelor cPanel, si care usureaza foarte mult sarcina de a administra si intretine un server dedicat. Printre numeroasele caracteristici care va pot ajuta sa simplificati administrarea unui server se numara si instrumentele de management al software-ului.

Pentru a accesa instrumentele de management al software-ului in WHM, navigati la Home >> Software. Acolo veti gasi mai multe instrumente, inclusiv Apache update, instalare pachete RPM, installeri de module si update de sistem. Daca doriti sa instalati software care sa ruleze pe sistem de operare Linux, dati click pe “Install an RPM”. Ar trebui sa vedeti o lista de pachete disponibile in lista “Select packages to install”. Alegeti pe cele pe care doriti sa le instalati si apoi dati click pe “Install”.

Pentru a actualiza software-ul de pe serverul dvs., reveniti la “Software” si dati click pe “Update Server Software”. Acest lucru este necesar doar in cazul in care update-urile automate sunt dezactivate pe server. Pur si simplu dati click pe “Proceed” pentru a instala update-urile.

De obicei, aceasta interfata web este suficienta pentru instalare de pachete si update-uri, dar nu poate substitui toate functionalitatile unui instrument precum YUM, care este folosit din interfata liniei de comanda. Daca aveti nevoie de functii mai avansate, poate fi necesar sa va logati la consola de comanda sau prin SSH, in cazul in accesati de la distanta. Pentru mai multe informatii despre instrumentele de management al software-ului din WHM, consultati documentatia online.