Cum testezi daca GD2 functioneaza in contul de hosting

Se poate vedea daca libraria GD2 este instalata pe serverul de web hosting (mai bine zis compilata in PHP) foarte simplu, prin intermediul functiei phpinfo() din PHP. Doar creati un fisier php in care puneti:

<?
phpinfo();
?>

Accesand in browser fisierul creat cu codul de mai sus ar trebui sa va arate daca PHP a fost compilat cu GD, in valorile din dreptul “Configure Command”: –enable-gd-native-ttf si –with-gd.

Daca pe aceeasi pagina faceti scroll veti gasi mai jos si tabelul cu caracteristicile librariei GD, inclusiv versiunea si veti gasi listate modulele instalate, de exemplu: GIF Read Support, GIF Create, JPEG Support, FreeType Support, etc

OK, am stabilit ca este compilat insa cum testam daca functioneaza?

Iata un mic script facut in PHP care ar trebui sa randeze o imagine simpla in cazul in care librariile GD2 sunt compilate pe acel server dedicat si functioneaza corect pentru contul Dvs de hosting.

Luati codul de mai jos, puneti-l intr-un fisier .php si accesati locatia acelui fisier in browser. In mod normal ar trebui sa vedeti urmatoarea imagine cu textul MEGAHOST de culoare alba, pe fond albastru:

Iata si codul PHP:

<?php
$test_text=’MEGAHOST’;

$im = @imagecreate(300, 100) or die(“Nu se poate initializa imaginea generata cu GD, GD nu functioneaza pe acest server!”);
$culoare_fundal = imagecolorallocate($im, 0, 0, 255);
$culoare_text = imagecolorallocate($im, 255,255, 255);

for ($i=0;$i<strlen($test_text);$i++)
{
$afiseaza = substr($test_text,$i,1);
$x = ($i*40) + rand(3,6);
$y = rand(30,60);
imagestring($im, 5, $x, $y, $afiseaza, $culoare_text);
}

for ($i=1;$i<100;$i++)
{
$cor_x = rand(1,200);
$cor_y = rand(1,100);
imagesetpixel($im,$cor_x,$cor_y,$text_color);
}

header(“Content-type: image/jpeg”);
imagejpeg($im);
imagedestroy($im);

?>