Expertii IT spun care este cea mai mare amenintare pentru viitorul Internetului

Viitorul Internetului se confrunta cu multe probleme, dar cea mai mare, conform expertilor IT, este comercializarea acestuia.

Ca parte a unui studiu al Centrulului de Cercetare Pew, peste 1.400 de experti si analisti IT au fost chestionati cu privire la problemele care ameninta viitorul Internetului.

Participantii la acest studiu au spus ca principala amenintare la adresa Internetului o reprezinta “puterea necontrolata” a marilor corporatii, acestea avand potentialul de a taxa utilizatorii pentru a avea acces la informatiile de pe web.

Janna Anderson, profesoara la Universitatea Elon, spune ca “nu putem da vina pe directorii de marketing, doar pentru ca acestia gasesc modalitati de a folosi Internetul in beneficiul companiei lor. Ceea ce ma ingrijoreaza este tendinta tot mai mare a corporatiilor de a face acest lucru. Dar cum Internetul este accesibil tuturor, nimeni nu poate decide cine are dreptul sa faca bani online si cine nu.”

Expertii au mai prezis alte trei amenintari la adresa Internetului, cum ar fi:

– Masuri ale guvernelor nationale pentru a mentine securitatea si controlul politic, fapt care ar putea duce la blocarea anumitor informatii, filtrarea sau segmentarea acestora.

– Supraveghera online a utilizatorilor de catre guverne si corporatii va creste, iar increderea in informatiile de pe Internet va scadea.

– Presiunea comerciala va afecta totul, de la arhitectura Internetului pana la fluxul de informatii, punand in pericol structura mediului online.

Sursa