Facebook are nevoie de switch-uri de 100Gbps pentru a face fata traficului

facebook-wedge switchGigantul Facebook planuieste sa creeze si sa introduca switch-uri Wedge open-source care pot suporta viteze de pana la 100Gbps. Aceste switch-uri sunt marca proprie Facebook, iar introducerea unora care suporta viteze de pana la 100Gbps nu poate decat sa-i bucure pe utilizatorii Facebook si pe oricine doreste sa creeze un switch de 100Gbps.

Switch-urile Wedge conecteaza un rack de servere direct la reteaua Facebook. Acestea au fost anuntate in luna iunie 2014, iar de atunci si pana acum au fost implementate mii de exemplare in infrastructura companiei. In plus, faptul ca firmware-ul Wedge este open source ajuta si alte companii sa produca switch-uri similare.

Cu toate acestea, dupa mai putin de doi ani, porturile ethernet de 40 Gbps ale primelor modele Wedge nu mai fac fata traficulului in continua crestere a retelei Facebook. Pentru a tine pasul, compania creaza o noua versiune a switch-ului, cu interfete Ethernet de 100Gbps. Aceasta a oferit mai multe detalii intr-un post pe blog, dar nu a specificat si cand vor fi gata noile switch-uri.

Sursa foto