Facebook: guvernele au facut 35.000 de cereri de date in primul semestru din 2014

facebook-iconFacebook a publicat un raport care detaliaza numarul de cereri de date primite de companie in primele sase luni ale 2014.

Acesta este al treilea raport “Government Requests Report” al companiei de social networking care arata ca guvernele din intreaga lume au facut circa 35.000 de cereri de date, ceea ce reprezinta o crestere cu 24% fata de ultimele sase luni ale anului trecut. De asemenea, si cantitatea de continut restrictionat din cauza legilor locale a crescut cu aproximativ 20%.

Gguvernul Statelor Unite ale Americii a facut cele mai multe cereri (peste 15.000). Cererile au vizat conturile a circa 24.000 de utilizatori.

In ceea ce priveste cererile legate de securitatea nationala, guvernul american a facut undeva in jur de 1000 de cereri. Facebook nu are permisiunea sa dezvaluie numarul exact de astfel de cereri.

SUA este urmata India, care a facut aproape 5000 de cereri de date in prima jumatate a anului curent, si carea au vizat aproximativ 6000 de conturi de utilizatori Facebook.

Lista tarilor cu peste 1000 de cereri include si Germania, MArea Britanie, Brazilia, Italia si Franta (2249).

Rusia si Arabia Saudita nu au facut nicio astfel de cerere, dar au cerut companiei de social media sa restrictioneze continut. India a fost responsabila pentru cel mai mare numar de cereri de restrictie de continut, urmata de Pakistan si Turcia.