Facebook-ul introduce butonul bye – afla mai multe despre acesta

Facebook testeaza butonul “Buy” care va permite utilizatorilor sa faca cumparaturi cu un singur click direct de pe reteaua sociala. Cu alte cuvinte, compania vrea sa se extinda si pe segmentul cumparaturilor online, oferind retailerilor posibilitatea de a vinde direct prin intermediul site-ului Facebook.

Practic, atunci cand apar anumite produse in News Feed sau pe alte pagini, sub acestea va fi afisat pretul si butonul “Buy” (dupa cum se vede in imaginea de mai jos) iar utilizatorul va trebui sa dea doar un singur click pentru a cumpara ce il intereseaza.

facebook-buy-button-mobile_contentfullwidth

Deocamdata, aceasta caracteristica este testata doar in SUA cu ajutorul catorva IMM-uri. Facebook a spus ca in prezent colecteaza feedback cu privire la acest nou sistem de shopping online, urmand sa faca publice mai multe detalii.

In mod firesc, principalele griji vor fi legate de modul in care Facebook va manipula datele confidentiale ale clientilor, motiv pentru care compania subliniaza faptul ca noua caracteristica este dezvoltata astfel incat sa fie extrem de sigura si sa protejeze intimitatea utilizatorilor.

Dupa cum a declarat Facebook, “nicio informatie confidentiala pe care utilizatorii o vor impartași cu Facebook atunci cand completeaza un formular de tranzactii online nu va fi impartasita cu alte agenții de publicitate, iar clientii pot alege daca doresc sa le fie salvate informatiile de plata pentru achizitii viitoare.”

Prin urmare, nu este musai sa va salvati informatiile cardului de credit in contul de pe reteaua sociala, dar evident ca pentru a putea face cumparaturi cu un singur click, acest lucru este necesar. Daca totul va decurge cum trebuie, Facebook va deveni unul dintre principalele canale de cumparaturi online.

Sursa