Factori importanti in alegerea unui domeniu

Inregistrarea unui nume de domeniu este primul pas pentru a avea o prezenta online de calitate. Zilnic se inregistreaza mii de domenii insa din pacate, datorita competitiei si fara a apela la servicii de optimizare SEO, este destul de greu de gasit acel nume de domeniu care poate asigura cea mai buna cotare online a site-ului dvs.

Cativa factori esentiali pentru inregistrarea unui domeniu.

Cuvantul sau cuvintele cheie
Orice nume de domeniu care contine un cuvant cheie popular este e obicei un nume de domeniu bun, pentru ca aceste domenii sunt plasate pe pozitii avantajoase in motoarele de cautare cu un efort minim din partea webmasterului. Inregistrand domeniul “bicycleshorts.com”, numai dupa o saptamana aceasta poate fi foarte bine plasat in motoarele de cautare, daca cineva cauta “bicycle shorts”. Inregistrarea unui domeniu care contine un cuvant cheie popular constituie un avantaj chiar daca nu intentionati sa aveti si un site pentru acel domeniu, acesta se poate vinde ulterior pentru un pret mai bun decat cel de cumparare.

Sintaxa caracterelor
Lungimea numelui de domeniu este de asemenea importanta. Numele de domenii cu o lungime mai mica de 6 caractere sunt considerate mai valoroase, mai ales daca au o extensie populara (.com, .net, .org, etc). Numele de domenii care contin simbolul “-” sau cifre in loc de litere, sunt considerate a fi mai putin valoroase deoarece astfel de caractere nu sunt folosite de obicei de utilizatori. De asemenea nu este recomandata adaugarea de cuvinte aditionale la cuvantul cheie (exemplu: “mybicycleshorts.com” in loc de “bicycleshorts.com”).

Profitabilitatea cuvantului cheie ales
Un alt factor determinant este si acela de a lua in considerare cat de bine este cotat cuvantul cheie ales in numele domeniului. Acesta va determina daca traficul generat de motoarele de cautare este un trafic targetat catre activitatea dvs si eventual produce rate de conversie mari. De exemplu, cineva care cauta pe Google “where to buy bicycle shorts” doreste mai degraba sa cumpere o pereche de pantaloni de ciclism decat altcineva care cauta “the history of the bicycle shorts”. De retinut faptul ca, la achizitionarea unui nume de domeniu care contine un cuvant cheie exact, este important sa alegeti cel mai bine cotat cuvant cheie.

1 Comment Factori importanti in alegerea unui domeniu

  1. G W

    Salut !

    E foarte bine cum ai punctat toate lucrurile in acest articol , fiecare avand un rol extrem de important in alegerea domeniului 🙂 . Bafta in continuare !

Comments are closed.