Firefox va avertiza atunci cand se cer parole prin conexiuni nesecurizate

httpsIncepand cu versiunea FirefoxDevEdition 46, dezvoltatorii web vor fi informati atunci cand website-urile lor vor cere parole prin conexiuni nesecurizate, prin afisarea unei pictograme a unui lacat taiat cu o linie rosie.

Pentru moment, pictograma de avertizare ramane vizibila numai in versiunea Firefox pentru dezvoltatori, deoarece acestia sunt cei care trebuie sa repare website-urile care ar putea expune parolele utilizatorilor. Astfel, Mozilla mai adauga un strat suplimentar de securitate pentru utilizatorii sai. Browser-ul a atentionat dezvoltatorii cu privire la aceasta problema inca de la versiunea Firefox 26, prin intermediul Developer Tools Web Console, insa de acum va afisa avertismente ori de cate ori este nevoie.

Intr-un post recent pe blog, Mozilla explica faptul ca website-urile ar trebui sa manevreze cu grija datele de conectare ale utilizatorilor, cum ar fi numele de utilizator si parola, iar aceasta din urma ar trebui ceruta numai prin conexiuni securizate, cum ar fi HTTPS. Totusi, adesea se cer parolele prin conexiuni nesecurizate cum ar fi HTTP, iar editia pentru dezvoltatori a browser-ului Firefox va avertiza de acum utilizatorii cu privire la aceasta problema.

Sursa foto