Google Chrome pe 64 de biti a ajuns in stadiul beta

chrome-betaVersiunea pe 64 de biti a browserului Google Chrome a ajuns in sfarsit in stadiul beta, urmatoarea etapa fiind lansarea oficiala a versiunii finale.

Pentru cine doreste, versiunea beta pe 64 de biti poate fi descarcata de pe pagina oficiala a producatorului, iar Google promite ca toate informatiile salvate (parole, bookmark-uri si altele) vor putea fi migrate catre versiunea finala.

Totusi, intrebarea care sta pe buzele tuturor este de ce am avea nevoie de un browser pe 64 de biti? Principalul motiv ar fi faptul ca sunt sanse destul de mari ca procesorul PC-ului dvs. si sistemul de operare folosit (Mac, Windows sau Linux) sa fie pe 64 de biti. Acest lucru inseamna ca software-ul folosit pe sisteme de operare 64-bit poate folosi mai mult de 4 GB de RAM (cat poate folosi o aplicatie pe 32 de biti).

In plus, versiunea pe 64 de biti a browserului Chrome va oferi imbunatatiri de performanta cu pana la 25% mai mari, in special atunci cand vine vorba de afisarea continutului media sau continutului grafic complex.

In orice caz, lansarea versiunii Google Chrome beta pe 64 de biti semnaleaza inevitabila lansare a versiunii finale in canalul de download “stable”, cel mai probabil in aproximativ sase saptamani.

Sursa