Google elimina 24 de vulnerabilitati din Chrome 46

6e3f8b6140ea8772Google a anuntat marti lansarea lui Chrome 46, ultima versiune a browser-ului sau, care elimina mai multe vulnerabilitati grave si simplifica pictograma de securitate afisata pentru fiecare website in parte.

Chrome 46 pentru Windows, Mac si Linux rezolva un total de 24 de probleme de securitate, dintre care unele au fost raportate de catre cercetatori externi.

Pana acum, Google a platit un total de aproape 25.000 de dolari cercetatorilor care au contribuit la securizarea lui Chrome, dar suma ar putea creste dupa ce toate vulnerabilitatile sunt analizate.

De asemenea, Google a anuntat ca ultima versiune de Chrome aduce unele modificari la modul in care utilizatorii sunt informati cu privire la securitatea unei pagini web. Pana acum, site-urile HTTPS care aveau erori minore apareau in bara de adrese a browser-ului cu o iconita in forma de triunghi galben si cu un semn al exclamarii in interior.

De acum, pictograma pentru site-urile HTTPS cu erori minore va arata la fel ca cea a site-urilor HTTP. Procedand astfel, Google vrea sa incurajeze proprietarii de site-uri sa migreze cat mai repede si cat mai corect catre HTTPS.

In viitor, Google planuieste sa aiba doar doua iconite de securitate in Chrome: una pentru site-uri sigure si una pentru site-uri cu probleme.