Google elimina 45 de bug-uri de securitate din Chrome 42

Chrome-beta-42Google a anuntat marti disponibilitatea ultimei versiuni Chrome 42 pentru Windows, Mac si Linux. Cea mai recenta versiune elimina un total de 45 de bug-uri de securitate si nu mai ofera suport pentru Netscape Plugin API (NPAPI).

In septembrie 2013, Google a anuntat ca are de gand sa elimine treptat suportul pentru NPAPI. Compania spunea atunci ca arhitectura invechita a API-ului cauza crash-uri, probleme de securitate si alte incompatibilitati.

In ianuarie 2014, Google a blocat by default anumite plugin-uri care folosesc NPAPI, dar a inclus pe un whitelist unele mai populare,, cum ar fi Silverlight, Unity, Google Earth, Google Talk si Facebook Video. De asemenea, si Java a fost pe lista celor mai populare plugin-uri care folosesc NPAPI, dar acesta a fost dezactivat ulterior din motive de securitate.

Acum, suportul pentru NPAPI a fost dezactivat by default in Chrome 42, iar extensiile care necesita plugin-uri NPAPI vor fi eliminate din Chrome Web Store. Utilizatorii avansati si companiile pot reactiva temporar NPAPI pana cand plugin-urile pe care le folosesc vor trece la utilizarea unor tehnologii alternative.

Incepand cu Chrome 45, care va fi lansat in luna septembrie, suportul pentru NPAPI va fi eliminat complet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.