Google elimina 45 de bug-uri de securitate din Chrome 42

Chrome-beta-42Google a anuntat marti disponibilitatea ultimei versiuni Chrome 42 pentru Windows, Mac si Linux. Cea mai recenta versiune elimina un total de 45 de bug-uri de securitate si nu mai ofera suport pentru Netscape Plugin API (NPAPI).

In septembrie 2013, Google a anuntat ca are de gand sa elimine treptat suportul pentru NPAPI. Compania spunea atunci ca arhitectura invechita a API-ului cauza crash-uri, probleme de securitate si alte incompatibilitati.

In ianuarie 2014, Google a blocat by default anumite plugin-uri care folosesc NPAPI, dar a inclus pe un whitelist unele mai populare,, cum ar fi Silverlight, Unity, Google Earth, Google Talk si Facebook Video. De asemenea, si Java a fost pe lista celor mai populare plugin-uri care folosesc NPAPI, dar acesta a fost dezactivat ulterior din motive de securitate.

Acum, suportul pentru NPAPI a fost dezactivat by default in Chrome 42, iar extensiile care necesita plugin-uri NPAPI vor fi eliminate din Chrome Web Store. Utilizatorii avansati si companiile pot reactiva temporar NPAPI pana cand plugin-urile pe care le folosesc vor trece la utilizarea unor tehnologii alternative.

Incepand cu Chrome 45, care va fi lansat in luna septembrie, suportul pentru NPAPI va fi eliminat complet.