Google isi schimba pagina de eroare 404

Google si-a schimbat felul in care arata pagina de eroare 404, acum pe aceasta pagina este o poza cu un robotel uratel si cam trist, care se descompune in piese:

Eroarea 404 pentru cei care nu sunt familiarizati cu aceste coduri, reprezinta eroarea returnata de un server web atunci cand resursa (pagina web) accesata nu este gasita. Eroarea 404 reprezinta eroarea “Not Found”.

Paginile de eroare pot fi foarte folositoare si este important sa stiti cum sa creati una si ce trebuie sa contina. Iata cateva sfaturi care vin chiar de la Google:

– Informati exact vizitatorii, spuneti-le ca pagina cautata nu exista. Folositi o exprimare prietenoasa si usor de inteles
– Asigurati-va ca pagina 404 foloseste acelasi stil, design si eventual meniuri ca si restul siteul pentru care a fost conceputa
– Adaugati linkuri catre cele mai populare sectiuni ale siteului si link catre prima pagina
– Oferiti vizitatorilor o metoda prin care sa va poata raporta ca au gasit un link lipsa (broken link)

Pentru clientii care beneficiaza de servicii de hosting de la megahost.ro, aceste pagini de erori pot fi customizate si prin intermediul interfetei cPanel a contului de hosting. Odata logati in cPanel faceti click pe linkul “Error pages” si din pagina respectiva editati paginile de erori pentru fiecare domeniu gazduit. Tot pe aceasta pagina veti putea sa vedeti toate codurile de eroare, de la 400 si pana la 510.

cpanel_error_pages