Hacker-ul roman “Guccifer” a fost condamnat la 7 ani de inchisoare

Un hacker roman cunoscut sub pseudonimul “Guccifer” a fost condamnat de tribunalul Bucuresti la 7 ani de inchisoare pentru ca a incercat sa sparga contul de e-mail al politicianului roman Corina Cretu si al directorului Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior.

Pe numele sau real, Marcel Lazar Lehel, “Guccifer” a primit o sentinta de trei ani pentru atacurile cibernetice impotriva Corinei Cretu si inca trei ani pentru compromiterea contulului de e-mail al lui Georce Maior. Sentintele au fost comasate, iar instanta a decis sa mai adauge un an suplimentar la aceasta pedeapsa.

De asemenea, instanta a ordonat plata sumei de 3.400 dolari catre statul roman si confiscarea unui laptop de argint NEC detinut de catre hacker.

Cele mai multe dintre victimele lui Guccifer sunt in Statele Unite ale Americii. Acesta a vizat conturile de e-mail ale familiei Bush, al fostului secretar de stat american Colin Powel, al fostului secretar Air Force, George Roche, al autorului Candace Bushnell si al actorului de comedie Steve Martin.

Lehel a fost arestat la domiciliul sau in ianuarie 2014 si a pledat vinovat la sfarsitul lunii mai. Acesta a recunoscut ca a spart trei conturi de e-mail detinute de catre Maior si Cretu, dar a negat faptul ca reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale.