Hosting Tutorial: cum sa cauti in baza de date

Acest articol isi propune sa va arate cum sa cautati intr-o baza de date MySQL folosind utilitarul phpMyAdmin.

Presupunem ca beneficiati de servicii de web hosting cu panou de administrare cPanel si ca sunteti deja logat in phpMyAdmin.

In partea stanga a paginii phpMyAdmin veti avea listata baza de date si tabelele acesteia iar in partea dreapta a paginii vor fi afisate detalii referitoare la actiuni asupra bazei de date sau a tabelelor. Daca veti face click in partea stanga a paginii pe baza de date in care vreti sa cautati vi se va afisa in dreapta un panou cu optiuni si detalii despre acea baza de date.

Unul din tab-urile din partea dreapta va fi cel de “Search”. Faceti click pe el si vi se va afisa fereastra de cautare care arata cam asa:

Fereastra phpMyAdmin de cautare in baza de date - tutoriale blog megahost

Fereastra phpMyAdmin de cautare in baza de date

In campul gol [Word(s) or value(s) to search for (wildcard: “%”):] va trebui sa introduceti cuvintele sau valorile pe care vreti sa le cautati in baza de date.

Puteti sa rafinati cautarea prin selectarea astfel:
– selectand una din cele 4 optiuni “Find” (cautare dupa unul din cuvinte, cautare dupa toate cuvintele, cautarea frazei exacte cautare dupa expresii regulate – regexp)
– selectand una sau mai multe tabele in care sa se efectueze cautarea
– mentionand in campul “Inside column:” a unui nume de coloana in care se sa caute

Dupa ce ati completat criteriile de cautare apasati butonul  “Go” si vi se vor afisa pe ecranul urmator rezultatele cautarii. Daca rezultatele sunt pozitive, acestea vor fi listate si se va afisa si locatia lor, adica in ce tabele au fost gasite.

In dreptul fiecarui rezultat veti gasi un link “Browse” pe care daca faceti click vi se vor afisa din tabela ce le contine doar randurile unde au fost gasite rezultatele cautarii.

Va dorim succes.