ICANN intentioneaza sa adauge noi extensii de domenii

icann_logoICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) declara ca va posta pe data de 9 noiembrie a.c. o varianta foarte aproape de cea finala a ghidului pentru organizatiile care aplica pentru noi extensii de domenii (extensii TLD). Acest lucru se intampla in urma presiunilor venite din partea anumitor factori de decizie din domeniul Internetului. Conducerea ICANN crede ca poate aproba acest ghid la urmatorul meeting care va avea loc intre 5 si 10 Decembrie si odata aplicate prevederile acestui ghid, ICANN poate incepe acceptarea cererilor pentru noi TLD-uri din Mai 2011.

Se intentioneaza si exista cerere pentru introducerea unor noi extensii TLD cum ar fi .sport, .nyc sau .africa, extensii care desigur vor face istorie, modificand peisajul extensiilor de domenii de pana acum.

ICANN planuieste sa adauge sute de noi extensii de domenii inca din 1998 si a avut 2 astfel de tentative: una in anul 2000 cand a adaugat 7 noi extensii printre care .info si .biz si una in 2004 cand a introdus alte 6 extensii printre care .asia si .josb. Niciuna din cele 2 tentative nu s-a bucurat de un succes rasunator.

2 Comments ICANN intentioneaza sa adauge noi extensii de domenii

  1. Andrei

    Nu as vedea asa mare interes pentru cele 2 TLD fiind .sport si .africa daca faceau ceva mai interesante era mult mai ok dar pt cele 2 TLD se chinuie degeaba nu vor avea success doar cel cu .sport sa zicem ca ar merge dar .africa nu prea vad !!!

  2. Admin

    Nici eu nu cred ca vor avea un succes imens, dotcom bubbles nu o sa mai vedem prea curand… 🙂

Comments are closed.